Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 29 september 2024

Via deze rubriek houden we u op de hoogte over de voortgang van de transitie. De afgelopen periode heeft BPL aanzienlijke stappen gezet, zowel beleidsmatig als op het vlak van uitvoering.

Beoordeling DNB
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de afgelopen twee kwartalen ons invaarverzoek beoordeeld. Dit leidde tot diverse bevindingen en vragen waar het bestuur de afgelopen maanden zorgvuldig mee aan de slag is gegaan. In de zomer hebben we verschillende expertsessies met DNB gehad. Hierbij zijn onze experts in gesprek gegaan met die van DNB om verduidelijking te krijgen bij deze bevindingen en vragen. Op 20 september 2024 hebben we onze finale stukken ingediend. DNB verwacht uiterlijk 1 december 2024 uitsluitsel te geven over ons invaarverzoek.

Naar aanleiding van de vragen (meer verduidelijking) en bevindingen van DNB hebben wij recent de berekening voor de beoordeling van de evenwichtigheid nogmaals doorgerekend met een andere premie aanname. Ook met deze premie aanname heeft het bestuur geconcludeerd dat de evenwichtigheid van de transitie niet is veranderd, wat werd bevestigd door zowel de Werkgroep Transitie Pensioenregeling als het Verantwoordingsorgaan. Dit heeft geleid tot een erratum op het implementatieplan WTP. U vindt het erratum hier.

Voorbereiding transitiecommunicatie
Op 20 september 2024 vond de eerste bijeenkomst plaats van de klankbordgroep voor transitiecommunicatie. Tijdens deze bijeenkomst beoordeelden zij de nieuwe 'Mijnomgeving', de aanbiedingsbrief, en bespraken zij uitgebreid de prognoseberekeningen. Deze brief legt de omzetting van de aanspraken en rechten naar het persoonlijk pensioenvermogen uit. Op basis van de feedback wordt de brief nog aangepast, met als doel deze eind november te versturen. We kijken terug op een succesvolle eerste bijeenkomst.

Voorbereiding ketenpartners
Onze ketenpartners (Blue Sky Group, BlackRock en NT) werken volop aan de voorbereidingen voor de transitie. Op dit moment verloopt alles volgens plan om de transitie op een integere en beheerste wijze te laten plaatsvinden. De voortgang wordt gemonitord door de stuurgroep WTP, die elke drie weken samenkomt.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, houden we u uiteraard op de hoogte.