Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 29 september 2024

BPL streeft er naar om de dienstverlening aan alle deelnemers continu te verbeteren. Daarbij is er uiteraard bijzondere aandacht voor de communicatie over pensioen. Zeker in deze tijd waarin het pensioen drastisch gaat veranderen is het van belang altijd goed op de hoogte te kunnen zijn. Om die reden introduceert BPL de ‘Mijnomgeving’ van het pensioenfonds.

De Mijnomgeving is vanaf 1 oktober 2024 te benaderen via onze website www.bploodsen.nl, waar u een knop treft om in te loggen op de mijnomgeving. U logt vervolgens in met DigiD of EIDAS (de Europese DigiD). Alle deelnemers en pensioengerechtigden krijgen hier een brief over waarmee we u informeren op welke wijze u de ‘Mijnomgeving’ kunt raadplegen.

De huidige ‘Mijnomgeving’
In de eerste versie van de Mijnomgeving hebben we belangrijke zaken als de eigen persoonlijke gegevens en alle pensioen documenten opgenomen. Bij de persoonlijke gegevens kunt u controleren of uw gegevens bij het pensioenfonds correct zijn, zoals uw partnergegevens, maar ook contactgegevens zoals uw e-mailadres. Bij de pagina 'Mijn documenten' vindt u alle pensioenpost die u heeft gekregen en in de toekomst zal krijgen opgeslagen met mogelijkheid om deze ook zelf te downloaden of op te slaan. Zo heeft u altijd alles bij de hand.

De toekomstige ‘Mijnomgeving’
Wanneer BPL over is naar de nieuwe pensioenregeling in 2025 wordt het portaal ook uitgebreid met inzicht in het eigen 'pensioenpotje' en een pensioenplanner. Hiermee krijgt u inzicht hoeveel pensioen u krijgt als u met pensioen gaat, maar ook wat er voor uw nabestaanden is geregeld mocht u komen te overlijden. Met de pensioenplanner krijgt u het inzicht in de keuzes die u heeft en de uitkomsten daarvan als u met pensioen wilt gaan.

Wij willen u graag kunnen bereiken
Vanuit het portaal willen we ook graag berichten aan u kunnen sturen. Zoals wanneer er een nieuw document klaar staat, of de bevestiging dat u een aanpassing heeft gedaan in uw gegevens. Daarvoor willen we graag uw e-mailadres ook vastleggen in deze omgeving. Als BPL hebben we e-mailadressen van alle actieve deelnemers, deze hebben we reeds ingeladen in de ‘Mijnomgeving. Mocht u dit e-mailadres willen wijzigingen dan kan dat eenvoudig. 

Aan onze pensioengerechtigden en gewezen deelnemers doen wij het verzoek om uw e-mailadres in de ‘Mijnomgeving’ te registeren. 

We kijken uit naar uw eerste ervaringen van onze ‘Mijnomgeving’. Ondanks dat we dit uitvoerig hebben getest kan het zijn dat u wellicht tegen ‘kinderziektes’ aanloopt. Deze kunt u doorgeven aan ons bestuursbureau via bpl@loodswezen.nl.